Marinoidut mansikat ja mascarponevaahto
Nopean, ihanan ja laktoosittoman aikuisten jälkiruuan saat, kun lusikoit marinoidut mansikat maljoihin ja peität ne makealla kylmällä kuohu- tai valkoviinillä.
Nopean, ihanan ja laktoosittoman aikuisten jälkiruuan saat, kun lusikoit marinoidut mansikat maljoihin ja peität ne makealla kylmällä kuohu- tai valkoviinillä. Kuva: Jaana KankaanpääMarinoidut mansikat ja mascarponevaahto
4 annosta
Ainekset
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 rkl rommia, sitruslikööriä, punssia TAI sitruuna- tai appelsiinimehua
- 400 g mansikoita
Vaahto
- ½ prk (125 g) mascarponea
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuohukermaa
Koristelu
- 1 limetti
Valmistusohje
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä seosta viisi minuuttia. Nosta kattila liedeltä, lisää vaniljasokeri sekä alkoholi tai mehu ja anna seoksen jäähtyä.
Perkaa ja leikkaa mansikat neljään osaan. Kaada marinadi päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Sekoita mascarponeen sokeri ja vaahdoksi vatkattu kerma. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Jaa mansikat tarjoilumaljoihin juuri ennen tarjoilua, ja lusikoi päälle vaahtoa. Somista halutessasi limettiviipaleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
