Marinoidut mansikat ja mascarponevaahto

Nopean, ihanan ja laktoosittoman aikuisten jälkiruuan saat, kun lusikoit marinoidut mansikat maljoihin ja peität ne makealla kylmällä kuohu- tai valkoviinillä.
Nopean, ihanan ja laktoosittoman aikuisten jälkiruuan saat, kun lusikoit marinoidut mansikat maljoihin ja peität ne makealla kylmällä kuohu- tai valkoviinillä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Marinoidut mansikat ja mascarponevaahto

4 annosta

Ainekset

  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl rommia, sitruslikööriä, punssia TAI sitruuna- tai appelsiinimehua
  • 400 g mansikoita

Vaahto

  • ½ prk (125 g) mascarponea
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa

Koristelu

  • 1 limetti

Valmistusohje

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä seosta viisi minuuttia. Nosta kattila liedeltä, lisää vaniljasokeri sekä alkoholi tai mehu ja anna seoksen jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Perkaa ja leikkaa mansikat neljään osaan. Kaada marinadi päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Sekoita mascarponeen sokeri ja vaahdoksi vatkattu kerma. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Jaa mansikat tarjoilumaljoihin juuri ennen tarjoilua, ja lusikoi päälle vaahtoa. Somista halutessasi limettiviipaleilla.