Juhlajuoma jäämaljassa
Lasiastiaan tehty jäämalja on kauniin näköinen ja samalla käytännöllinen, koska se pitää juoman kylmänä.
Lasiastiaan tehty jäämalja on kauniin näköinen ja samalla käytännöllinen, koska se pitää juoman kylmänä. Kuva: Jaana KankaanpääJuhlajuoma jäämaljassa
noin 10 annosta
Jäämalja
- 5 dl omenatäysmehua
- vettä
- mintunoksia
- 4–5 kumkvattia
Booli
- 1 l ananas- tai omenatäysmehua
- 1 pullo (1,5 l) Citronelle-kivennäisvettä
Valmistusohje
Tarvitset kaksi pakastamisen kestävää astiaa.
Laita iso (halkaisija noin 27 cm) ja pieni astia (halkaisija noin 22 cm) sisäkkäin. Täytä astioiden väli mehu-vesiseoksella. Jätä yläreunasta vajaaksi, koska neste laajenee jäätyessään. Asettele astioiden väliin mintunoksia ja kumkvattiviipaleita.
Jotta pienempi astia pysyy paikallaan jäätymisen ajan, vedä pakkausteippiä kulhojen yli tai laita pakastimesta rasia painoksi pienempään kulhoon.
Pakasta maljaa vähintään 10 tuntia.
Ota kulho pakastimesta vähän ¬ennen tarjoilua. Kaada pieneen ¬astiaan haaleaa vettä ja kierrä se irti. Kaada jäämaljaan mehu ja kivennäisvesi. Jääkerros sulaa ¬hiljalleen ja pitää juoman kylmänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

