Tämä suosikkijälkiruoka nautitaan perinteisesti kerman ja hillon kera – suolainen versio onnistuu myös kotimaisella kalalla ja sienillä

Täytetyt ohukaiset
noin 12 kpl, Ø 18 cm
Ainekset
- Taikina
- ½ l maitoa
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl suolaa
- Täyte
- 1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
- 2 porkkanaa
- ½ purjoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 prk (2 dl) ruokakermaa (juusto)
- 1 tl sitruunapippuria
- ¼ tl suolaa
- 1 prk (275 g/180 g) järkisärkeä (savustettu + valkosipuli)
- Päälle
- 100 g mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
Sekoita maitoon muut taikinan ainekset hyvin vatkaten. Anna turvota puoli tuntia.
Valmista täyte. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori porkkanat ja raasta ne karkealla terällä. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo.
Kuumenna paistinpannulla sieniä, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää rasva ja loput kasvikset. Kääntele seosta muutaman minuutin ajan.
Ripottele vehnäjauhot kasvisten päälle, pyöräytä sekaisin ja lisää kerma. Mausta ja anna seoksen muhia pari minuuttia. Tarkista maku.
Valuta säilykesärki liemestään siivilässä ja sekoita kalat kasvismuhennokseen.
Paista taikinasta ohukaisia rasvalla sipaistulla pinnoitetulla paistinpannulla. Lusikoi täytettä ohukaisen keskelle ja taittele kolmioiksi.
Nostele krepit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut vähän väriä.
Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kera.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon