Tämä suosikkijälkiruoka nautitaan perinteisesti kerman ja hillon kera – suolainen versio onnistuu myös kotimaisella kalalla ja sienillä

Täytetyt letut eli krepit tai ranskalaisittain crêpes olivat trendiruokaa 1980-luvulla ja nyt ne löydetty uudelleen.
Kietaise lettu rullalle tai kolmioiksi – eri tavoin täytettyinä ne tekevät aina kauppansa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täytetyt ohukaiset

noin 12 kpl, Ø 18 cm

Ainekset

  • Taikina
  • ½ l maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl suolaa
  • Täyte
  • 1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • ½ purjoa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk (2 dl) ruokakermaa (juusto)
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 prk (275 g/180 g) järkisärkeä (savustettu + valkosipuli)
  • Päälle
  • 100 g mozzarellajuustoraastetta

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita maitoon muut taikinan ainekset hyvin vatkaten. Anna turvota puoli tuntia.

Valmista täyte. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori porkkanat ja raasta ne karkealla terällä. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo.

Kuumenna paistinpannulla sieniä, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää rasva ja loput kasvikset. Kääntele seosta muutaman minuutin ajan.

Ripottele vehnäjauhot kasvisten päälle, pyöräytä sekaisin ja lisää kerma. Mausta ja anna seoksen muhia pari minuuttia. Tarkista maku.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valuta säilykesärki liemestään siivilässä ja sekoita kalat kasvismuhennokseen.

Paista taikinasta ohukaisia rasvalla sipaistulla pinnoitetulla paistinpannulla. Lusikoi täytettä ohukaisen keskelle ja taittele kolmioiksi.

Nostele krepit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut vähän väriä.

Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kera.