Kinkkupiirakka
Suolainen piirakka syntyy kinkusta, juustosta ja kaurahiutalepohjasta. Voit käyttää siihen vaikka joulukinkun tähteet. Tarjoa ruokaisa kinkkupiirakka salaatin kera.
Suolainen piirakka syntyy kinkusta, juustosta ja kaurahiutalepohjasta. Voit käyttää siihen vaikka joulukinkun tähteet. Tarjoa ruokaisa kinkkupiirakka salaatin kera. Kuva: Jaana KankaanpääKinkkupiirakka
8 annosta
Pohja
- 75 g pehmeää voita
- 2 dl maitoa
- 4 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
Juusto-kinkkutäyte
- noin 300 g palvi- tai joulukinkkua
- 1 (100 g) pieni purjo
- 1 pussi (150 g) emmentalraastetta
- 1 dl persiljasilppua
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 3 isoa munaa
- 1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
Valmistusohje
Sekoita pohjan ainekset ja painele taikina halkaisijaltaan noin 28-senttisen, voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Suikaloi kinkku ja leikkaa huuhdeltu purjo hyvin ohuiksi suikaleiksi.
Yhdistä kinkku- ja purjosuikaleet, juustoraaste ja persiljasilppu kulhossa. Mausta pippurilla.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kerman kanssa täytteen joukkoon. Levitä täyte taikinapohjalle.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

