Kinkkupiirakka

Suolainen piirakka syntyy kinkusta, juustosta ja kaurahiutalepohjasta. Voit käyttää siihen vaikka joulukinkun tähteet. Tarjoa ruokaisa kinkkupiirakka salaatin kera.
Suolainen piirakka syntyy kinkusta, juustosta ja kaurahiutalepohjasta. Voit käyttää siihen vaikka joulukinkun tähteet. Tarjoa ruokaisa kinkkupiirakka salaatin kera.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kinkkupiirakka

8 annosta

Pohja

  • 75 g pehmeää voita
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Juusto-kinkkutäyte

  • noin 300 g palvi- tai joulukinkkua
  • 1 (100 g) pieni purjo
  • 1 pussi (150 g) emmentalraastetta
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 3 isoa munaa
  • 1 prk (3,3 dl) ruokakermaa

Valmistusohje

Sekoita pohjan ainekset ja painele taikina halkaisijaltaan noin 28-senttisen, voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Suikaloi kinkku ja leikkaa huuhdeltu purjo hyvin ohuiksi suikaleiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä kinkku- ja purjosuikaleet, juustoraaste ja persiljasilppu kulhossa. Mausta pippurilla.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kerman kanssa täytteen joukkoon. Levitä täyte taikinapohjalle.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.