Valkosipulinen tomaatti-leipäkeitto
Kokeile murentaa kuivunutta leipää keittoon tai pataan, jos siitä on tullut turhan liemevä. Näin saat keittoon ruokaisuutta ja leivänkannikat tulevat kätevästi käytetyiksi.
Kokeile murentaa kuivunutta leipää keittoon tai pataan, jos siitä on tullut turhan liemevä. Tämän sipulisen tomaattikeiton täyteläistää kuivunut maalaisleipä. Kuva: Jaana KankaanpääValkosipulinen tomaatti-leipäkeitto
noin 4 annosta
Ainekset
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- 8 dl vettä
- 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
- 2 tl hunajaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl jauhettua chilipippuria
- noin 250 g täysjyvävehnäleipää
- (suolaa)
- ½ dl basilikanlehtiä
Lisäksi
- parmesaani- tai mustaleimaemmentaaliraastetta
Valmistusohje
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulipulisilppuja.
Lisää joukkoon tomaattimurska, purkin huuhdeliemi, vesi, liemikuutiot, hunaja ja mausta pippureilla.
Lisää pieniksi palasiksi leikattu kuiva leipä. Peitä kattila kannella ja jätä hautumaan vajaaksi puoleksi tunniksi. Sekoita välillä.
Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa ja nostele joukkoon basilikasilppu.
Sekoita keittoa hyvin ja tarjoa juustoraasteen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

