Marianne-piparit ihastuttavat minttusuklaan ystäviä
Hanna-tädin kakkujen taikinaan sekoitetaan nyt Marianne-murskaa ja piparkakut koristellaan karkkirakeilla.Minttusuklaapiparit
noin 25 kpl
- Ainekset
- 100 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
- ½ ps (75 g) mintun makuista suklaakarkkirouhetta (esim. Marianne Crush)
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- Päälle
- ½ ps (75 g) minttusuklaarakeita (esim. Marianne)
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja sokeri. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita vehnä- ja perunajauhot, karkkirouhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele ne voiseokseen ja anna taikinan tekeytyä hetki jääkaapissa.
Ota taikinasta käsin tai lusikalla pingispalloa vähän pienempiä palluroita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Painele jokaiseen taikinapalloon muutama karkkirae.
Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


