Syksyn siikakeitto
Reilusti tillisilppua ja pari voinokaretta antaa loppusilauksen suomalaiseen siikakeittoon.
Reilusti tillisilppua ja pari voinokaretta antaa loppusilauksen suomalaiseen siikakeittoon. Kuva: Jaana KankaanpääSyksyn siikakeitto
4–5 annosta
Ainekset
- 1–2 (200 g) porkkanaa
- 1–2 (100 g) sipulia
- pala (70 g) purjoa
- 1 rkl voita
- 5 dl kalalientä tai vettä
- 4–5 mauste- tai valkopippuria
- 5 (350 g) perunaa
- 500 g siikaa fileenä
- 5 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- (1 tl suolaa)
- 1/2 dl tillisilppua
Valmistusohje
Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa pala purjoa ohuiksi renkaiksi. Sulata voi kattilan pohjalla.
Lisää kasvikset kattilaan ja kuumenna sekoittaen pari minuuttia, älä anna ruskistua. Lisää kalaliemi tai vesi ja pippurit. Kun liemi on kiehunut hetken, lisää kuutioiksi leikatut perunat.
Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
Leikkaa kalafileet kuutioiksi. Lisää kattilaan kalat, maito ja kerma. Keitä kypsäksi, noin viisi minuuttia. Mausta suolalla ja tillillä. Suolan määrä riippuu nesteestä. Jos kalaliemi on suolaista, tarkista maku ensin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

