Tämä toscatorttu kätkee yllätyksen mantelikuorrutteen alla
Toscatorttu saa uutta makua ja mehevyyttä, kun mantelikuorrutuksen alle levitetään kerros mustikoita.Mustikkatosca
- Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- noin 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- Täyte
- 1 l mustikoita
- Kauratosca
- 100 g pehmeää voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl mantelilastuja
- 2 dl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinaan.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan, halkaisija 26 cm, pohjalle ja reunoille. Ripottele päälle mustikat ja kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.
Nypi toscan aineet sekaisin kulhossa. Ota piirakka uunista ja levitä kuorrute piirakan päälle. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia, kunnes piiras on kauniin ruskea.
Ohjeeseen korjattu 31.10.22 leivinjauheen määrä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

