Unkarilainen lihakeitto
Unkarilainen lihakeitto tunnetaan myös gulassikeittona.Unkarilainen lihakeitto
6 annosta
Ainekset
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 300 g naudanlihakuutioita (keittolihaa)
- 1 rkl voita
- 1 l vettä
- 1 porkkana
- pala (50 g) selleriä
- 1/2 dl tomaattisosetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl kuminaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 3–4 (300 g) perunaa
- 1–2 punaista suippopaprikaa
- (1 dl persiljasilppua)
Valmistusohje
Lohko sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Ruskista liha ja sipulit.
Lisää vesi ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Kerää vaahto pinnalta pois ja lisää kuutioitu porkkana, selleri ja mausteet. Keitä, kunnes liha on mureaa.
Lisää perunat lohkoina ja suikaloitu paprika. Keitä kypsäksi. Tarkista suola ja lisää halutessasi lopuksi persiljasilppu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


