Salsakastike
Oletko tehnyt salsakastiketta itse? Se ei ole vaikeaa eikä vie edes tolkuttomasti aikaa. Tähän ohjeeseen tulee yksi mieto punainen chili, mutta tulisemman kastikkeen ystävä voi säätää poltetta chilien määrällä ja laadulla.Salsakastike
noin 6 dl
Ainekset
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
- 4 (200 g) tomaattia
- 1 mieto punainen chili
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl balsamietikkaa tai sitruunamehua
Pinnalle
- tuoretta korianteria
- 1/2 mietoa chilipalkoa
Valmistusohje
Kuori sipulit ja leikkaa pienen pieniksi kuutioiksi. Kuullota kattilan pohjalla hetki oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska. Poista chilistä siemenet. Leikkaa hyvin pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan hautumaan.
Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Leikkaa tomaatteihin ristiviilto ja kasta ne kuumaan veteen. Vedä kuori irti. Leikkaa kuorettomat tomaatit pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot kattilaan ja kuumenna. Älä kuitenkaan keitä kovin kauan. Mausta lopuksi balsamietikalla, renkaiksi leikatuilla chiliviipaleilla sekä korianterisilpulla.
Tarjoa dippikastikkeena nachoille tai kasvistikuille. Kokeile myös pitsaan tai tortillan täytteeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


