Talkkunainen puolukkajuustokakku
Juustokakussa kohtaavat klassinen makupari, syksyisen kirpeä puolukka ja paahteinen talkkuna.
Tässä juustokakussa kohtaavat klassinen makupari: syksyisen kirpeä puolukka ja paahteinen talkkuna. Kuva: Jaana KankaanpääTalkkunainen puolukkajuustokakku
Pohja
- 150 grammaa digestivekeksejä
- 1 dl talkkunaa
- 100 g sulatettua voita
Täyte
- 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g tuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 6 liivatelehteä
Puolukkasose
- 1 ½ dl puolukoita
- 1/2 dl sokeria
- 1 liivatelehti
- (ripaus kardemummaa)
Valmistusohje
Murskaa keksit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula sekä talkkuna ja sekoita tasaiseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle, johon on kiinnitetty leivinpaperi.
Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota vaniljakastike ja kerma. Notkista tuorejuusto. Sekoita täytteen ainekset yhteen. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää ne täytteeseen koko ajan sekoittaen ja laita se odottamaan.
Laita puolukkasoseen liivatelehti likoamaan. Soseuta puolukat ja sokeri. Purista liivate kuivaksi ja liuota kuumaan vesitilkkaan ja sen jälkeen sekoittaen puolukkasoseeseen.
Laita täyte vuokaan, kun se on alkanut paksuuntumaan. Kaada vuokaan puolet täytteestä ja laita puolukkasosetta väliin raidaksi. Kaada loppu täyte vuokaan.
Tipottele puolukkasosetta kakun pinnalle. Liikuta esimerkiksi syömäpuikkoa kevyesti pyörivin liikkein kakun pinnalla, jotta saat siihen kauniin kuvioinnin.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

