Tarvitaanko lähiruoka-käsitettä, pohtii Keskon puheenjohtaja
Erilaiset ruokaan liittyvät käsitteet menevät sekaisin, Esa Kiiskinen sanoo. Suomalaiset kuluttajat arvostavat kotimaisuutta, mutta Keskon hallituksen puheenjohtajan mukaan pieni tsemppi tekisi terää.Keskon hallituksen puheenjohtaja, K-kauppias Esa Kiiskinen pohtii, tarvitseeko lähiruoka-käsitettä käyttää.
Luomuruoka, lähiruoka, suomalainen ruoka ja Suomessa valmistettu ruoka menevät hänen mukaansa iloisesti sekaisin. ”Minulle suomalaisuus riittää kuluttajana.”
Suomalaisen ruuan maine on Kiiskisen mukaan niin hyvä, että se käy luomuruokaa vastaan.
Kiiskinen on vetänyt puoli vuotta espoolaisen kauppakeskus Sellon Citymarketia. Edellisessä kaupassa Helsingin Kontulassa hän viihtyi 18 vuotta.
Suomalaiset kuluttajat arvostavat kotimaisuutta, mutta Kiiskisen mukaan pieni tsemppi tekisi terää.
”Parikymmentä vuotta sitten, kun aloimme tuoda kinkkuja Tanskasta Suomeen, yksi asiakas otti minut puhutteluun. Hän sanoi, ettei osta tanskalaista kinkkua, vaikka se maksaisi markan. Se markka menee Tanskaan. Jos kaikki ajattelisivat samoin, asiat olisivat paremmin.”
Kiiskinen kannustaa miettimään, että suomalaisen tuotteen ostaminen tukee lähiyhteisöä.
”Olen joskus laittanut tuotteen pois myynnistä, kun se on ollut uusiseelantilaista lammasta, ja siinä on ollut suomenlippu paketin kyljessä. Se on mielestäni huijausta.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

