Kalaseljanka
Muhevaan kalaseljankaan sopivat kotimaiset vaaleat kalat.
Viitseliäs keittää kalaliemen itse, mutta maukas seljanka syntyy myös liemikuutiosta. Kuva: Vesa-Matti Väärä(4 annosta)
- 1 l vettä + 1 kalaliemikuutio (tai 1 l itse keitettyä kalalientä)
- 1 sipuli
- 1 pieni porkkana
- puolikas palsternakka
- pieni pala juuriselleriä
- 4–5 perunaa
- 70 g tomaattipyreetä
- muutama maustepippuri
- muutama valkopippuri
- 5 laakerinlehteä
- 400 g kalafileetä (esim. kuha, siika, ahven)
- 1–2 tl piparjuuritahnaa
- 1 maustekurkku
- 1–2 tl kapriksia
- (suolaa)
Kiehauta kalaliemi. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja paloittele juurekset ja perunat. Lisää kasvikset, tomaattipyree, pippurit ja laakerinlehdet kalaliemeen ja anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
Kuutioi kalafileet noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi. Leikkaa maustekurkku neljään lohkoon ja pilko lohkot viipaleiksi. Lisää kala, piparjuuri, maustekurkkupalat ja kaprikset keittoon ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kalapalat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa seljanka smetanan ja maalaisleivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

