Lampaanviulu
Lampaanviulu eli luullinen lampaankoipi kypsyy paistopussissa meheväksi. Paistolämpömittarin avulla saat haluamasi kypsyysasteen.Lampaanviulu
Ainekset
- noin 2 kg lampaanviulu
- noin 2 tl rouhittua merisuolaa
- vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua, mietoa chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- vettä
Valmistusohje
Sekoita mausteet pienessä kipossa, ja hiero mausteseos viulun pintaan. Siivuta pari valkosipulin kynttä, ja ripottele siivut mausteseoksen päälle.
Laita viulu paistopussiin tai isoon vuokaan, jonka kansi on hieman raollaan. Lisää 2–3 dl vettä tai sen verran, että vuoan pohja peittyy, mutta ei liikaa. Älä sulje paistopussia täysin kiinni. Paista viulua pari tuntia 175 asteessa (noin 1 tunti/kg).
Ohje: Maija Suutarinen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

