Lampaanviulu
Lampaanviulu eli luullinen lampaankoipi kypsyy paistopussissa meheväksi. Paistolämpömittarin avulla saat haluamasi kypsyysasteen.
Lampaanviulu
Ainekset
- noin 2 kg lampaanviulu
- noin 2 tl rouhittua merisuolaa
- vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua, mietoa chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- vettä
Valmistusohje
Sekoita mausteet pienessä kipossa, ja hiero mausteseos viulun pintaan. Siivuta pari valkosipulin kynttä, ja ripottele siivut mausteseoksen päälle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laita viulu paistopussiin tai isoon vuokaan, jonka kansi on hieman raollaan. Lisää 2–3 dl vettä tai sen verran, että vuoan pohja peittyy, mutta ei liikaa. Älä sulje paistopussia täysin kiinni. Paista viulua pari tuntia 175 asteessa (noin 1 tunti/kg).
Ohje: Maija Suutarinen
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään