Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lampaanviulu

Lampaanviulu eli luullinen lampaankoipi kypsyy paistopussissa meheväksi. Paistolämpömittarin avulla saat haluamasi kypsyysasteen.
Makea marja- tai minttuhyytelö maistuu lampaanviulun kera.
Makea marja- tai minttuhyytelö maistuu lampaanviulun kera. Kuva: Petteri Kivimäki

Lampaanviulu

Ainekset

  • noin 2 kg lampaanviulu
  • noin 2 tl rouhittua merisuolaa
  • vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua, mietoa chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • vettä

Valmistusohje

Sekoita mausteet pienessä kipossa, ja hiero mausteseos viulun pintaan. Siivuta pari valkosipulin kynttä, ja ripottele siivut mausteseoksen päälle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita viulu paistopussiin tai isoon vuokaan, jonka kansi on hieman raollaan. Lisää 2–3 dl vettä tai sen verran, että vuoan pohja peittyy, mutta ei liikaa. Älä sulje paistopussia täysin kiinni. Paista viulua pari tuntia 175 asteessa (noin 1 tunti/kg).

Ohje: Maija Suutarinen