Peura- tai hirvikeitto
Riistalihasta tulee herkullinen keitto, kun haudutat lihoja pitkään ja paahdat juurekset kuumassa uunissa. Tuoreet yrtit viimeistelevät makunautinnon.
Maukkaan riistakeiton salaisuus on upeissa raaka-aineissa ja tuoreissa mausteissa. Kuva: Mikko MäntyniemiPeura- tai hirvikeitto
10–12 hengelle
Ainekset:
- 1 kg peuran tai hirven patalihaa
- vettä
- 500 g kotimaista luomuporkkanaa
- 500 g kotimaista luomu keltajuurta
- 500 g kotimaista luomu juuriselleriä
- 500 g kotimaista luomu palsternakkaa
- 2 keltasipulia
- 1 valkosipuli
- 1/2 dl öljyä
- lipstikkaa, rosmariinia, persiljaa,
- noin 4 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- sinapinsiemeniä
- 4 laakerinlehteä
Valmistusohje
Leikkaa lihat noin 3 x 3 cm:n paloiksi ja ruskista kuumalla valurautapannulla joka puolelta.
Laita ruskistetut lihat kattilaan, kaada vettä päälle niin, että lihat ovat reilusti veden alla. Lisää suolaa, sinapinsiemeniä, pippuria ja laakerinlehdet. Hauduta matalalla lämmöllä lihoja noin 3 tuntia.
Voit tehdä tämän myös edellisenä iltana ja hauduttaa kansi päällä noin 90-asteisessa uunissa yön yli noin 7 tuntia.
Pese juurekset hyvin ja leikkaa 3 x 3 cm:n paloiksi uunipellille. Hienonna sipuli ja valkosipuli juuresten sekaan.
Laita loraus öljyä juureksien päälle ja paahda kuumassa uunissa 250–270 asteessa noin 7 minuuttia.
Lisää juurekset lihojen joukkoon kattilaan ja tarkista suola.
Juuri ennen tarjoilua leikkaa keiton päälle persiljaa, lipstikkaa ja rosmariinia.
Ohje: Calliolan keittiöpäällikön Joachim Silfver
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

