Maa-artisokkarieskat
Maa-artisokka on pieni, epäsäännöllinen mukula. Se sisältää runsaasti ravintokuitua ja hivenaineita. Sitä käytetään keittoihin, muhennoksiin ja gratiineihin, mutta se sopii perunan tavoin mainiosti keitettynä tai soseena rieskojen pohjaksi.Maa-artisokkarieskat
noin 13 kpl
Ainekset
- 400 g maa-artisokkasosetta (noin ½ kg kuorineen)
- ½ dl perunasosejauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sämpyläjauhoja
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Kuori maa-artisokat. Keitä ne paloiteltuina vedessä kypsiksi noin 10 minuuttia.
Soseuta artisokat ja lisää mukaan perunasosejauhe. Jäähdytä. Mausta sose ja sekoita joukkoon munat, jauhot ja öljy.
Jaa taikina noin 13 keoksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja taputtele pyöreiksi rieskoiksi.
Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoa heti lämpiminä voinokareen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

