Tässä on Suomen paras tomaattikeitto – katso Kimin voittajaresepti
27-vuotiaan Kim Attolan resepti voitti Muttin järjestämän tomaattikeittokilpailun.Tölkkitomaateistaan tunnettu Mutti järjesti yhdessä kokki Henri Alénin kanssa kilpailun, jossa etsittiin Suomen parasta tomaattikeittoa. Kirsikkatomaattipohjainen keitto on helppo valmistaa, vaikka siinä onkin monia ainesosia. Cashewkerma pehmittää keiton syvää makua.
Keitto syntyi puolivahingossa, kun sen kehittänyt Kim Attola unohti padan uuniin. Näin tomaatit saivat paahteista makua. Aineksetkin löytyivät jo valmiiksi Attolan kaapista. Keitto on vegaaninen ja sopii näin monille. Kermaan on lisätty ravintohiivaa, joka toimii samaan tapaan kuin parmesaani.
Voittajan julkaisutilaisuudessa tuomarina toiminut Alén kuvaili voittajareseptiä yllätykselliseksi. Hän nosti esiin erityisesi keiton valmistustekniikan, jossa hyödynnettiin paahtamista ennen soseuttamista.
Uunissa muhiva kirsikkatomaatti-cashewpähkinäkeitto
- Ainekset
- Tomaattikeitto
- 1 prk (400 g) kirsikkatomaatteja
- 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1 ½ tölkillistä (n. 7,5 dl) vettä
- 2 pientä sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl sitruunankuorta raastettuna
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- rouhittua valkopippuria
- chilirouhetta maun mukaan
- 2 tl oreganoa
- 2–3 tl basilikaa
- 1 tl meiramia
- 3 tl sokeria
- 1 ½ rkl kapriksia
- oliiviöljyä
- Cashewkerma
- 60–70 g cashewpähkinöitä (reilut kaksi kourallista pähkinöitä)
- kiehuvaa vettä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- rouhittua valkopippuria
- sitruunamehua
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
Valmistuohje:
Valmista cashewkerma:
Liota pähkinät kuumassa vedessä niin, että ne peittyvät. Soseuta liotetut pähkinät blenderillä ja mausta maun mukaan. Lisää vettä, kunnes massa on kermamainen koostumukseltaan.
Valmista keitto:
Laita ainekset kannelliseen uunipataan. Paista 175 asteessa noin kaksi tuntia välillä hämmentäen.
Poista pata uunista ja soseuta ainekset sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mausteita tarpeen mukaan. Lisää reilu puolet cashewkermasta joukkoon ja sekoita kauhalla. Säästä loput kermasta keiton päälle tarjoiluun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




