Uuniperuna sienitäytteellä

Lempeä sienimuhennos maistuu uuniperunan täytteenä.
Tulinen jauhelihahöystö, lempeä sienimuhennos ja pehmeä lohitahna tuottavat valinnanvaikeutta. Kannattaa maistaa niitä kaikkia uuniperunan kanssa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uuniperuna sienitäytteellä

Ainekset

  • 2–3 tasakokoista, jauhoista perunaa ruokailijaa kohti

Sienimuhennos

10 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • 5 dl suolasieniä tai pakastettuja suppilovahveroita tai 300 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 25 g voita
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Pinnalle

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Pese perunat hyvin. Pistele kuoreen muutama reikä. Nosta perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175 asteessa koosta riippuen 1–1 1/2 tuntia. Jos haluat, kääri kypsät perunat alumiinifolioon ennen tarjolle tuontia. Leikkaa perunaan ristiviilto ja purista hiukan auki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hienonna sienet ja sipuli (liota suolasienet ennen käyttöä). Paista voissa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele sienten päälle jauhot ja sekoita.

Laita timjamin oksat pannulle ja lisää kerma. Anna kiehua kypsäksi ja kunnes seos on muhennosmaisen paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi suolaa. Nosta timjamin oksat pois ja koristele tuoreella timjamilla.