Kurkku-fenkolisalaatti
Runsas salaatti on mainio lisä juhlapöydässä. Tarjoa kastikkeen lisäksi myös leipäkuutiot erikseen, niin keliaakikko kiittää.Kurkku-fenkolisalaatti
10 annosta
Ainekset
- 2 l erilaisia salaattilaatuja revittynä
- ½ ruukkua basilikaa
- 1 kurkku
- 1 fenkoli
- 1 nippu (150 g) retiisejä
- 1 ps (200 g) herneitä
Kastike
- ¾ dl rypsiöljyä
- 3 rkl omenaviinietikkaa
- 1 ½ rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- noin 2 dl krutonkeja eli paahdettuja leipäkuutioita
Valmistusohje
Levitä huuhdellut ja kuivatut salaattiainekset tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon myös hienonnettu basilika.
Leikkaa huuhdeltu kurkku pitkittäin halki. Kuopaise pehmeä sisus pois teelusikalla. Leikkaa kurkku, fenkoli ja retiisit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla ja levitä salaattiseoksen päälle. Lisää vadille myös sulaneet herneet.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pirskottele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua tai tarjoa se kastikekannusta. Ripottele päälle krutongit tai tarjoa ne erikseen, jos haluat pitää salaatin gluteenittomana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

