Texmex-kaurajauhiskastike
Jauhelihakastikkeelle on tullut monia vaihtoehtoja. Murumaisia valmisteita tehdään muun muassa maitoproteiinista, kasviproteiinista, kaurasta, härkäpavuista sekä soijasta. Niillä voi korvata jauhelihakastikeohjeissa lihan. Valmista kastiketta kannattaa maistaa, sillä se saattaa kaivata lisää mausteita verrattuna alkuperäiseen jauhelihakastikkeen.Texmex-kaurajauhiskastike
4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 pussi (225 g) kaurajauhista
- 1 prk (370 g) chili-tomaattimurskaa
- 1 pussi (200 g) pakastemaissia
- 1 pussi (200 g) pakastepapuja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl siirappia
- 1/2 tl suolaa
- tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
Tarjoiluun
- ohutta ruisleipää tai nachoja
Valmistusohje
Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä. Lisää kaurajauhis ja pyörittele hetki sipuleiden kanssa.
Kaada tomaattimurska joukkoon sekä tomaattipyree, siirappi ja suola. Keitä hiljalleen noin viisi minuuttia. Lisää maissi sekä pavut. Keitä noin viisi minuuttia. Lisää pinnalle tuoretta korianteria.
Paahda ohuita ruisleipäpaloja rapeiksi ja leikkaa viipaleet kolmioiksi. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Vinkki
Voit tehdä kastikkeen eri kasviperäisistä lihankorvikkeista tai jauhelihasta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

