Kolmen aineksen suklaajuustokakku
Japanilainen keksintö, kolmen aineksen juustokakku, on houkuttanut leipureita testaamaan, voiko tämä todellakin onnistua. Suklaasta, kananmunista ja tuorejuustosta syntyvä kakku on alun perin kypsennetty vesihauteessa, mutta onnistuu ilmankin. Ulkonäkö ei ehkä ole houkuttelevin, mutta maku on mainio, suklaamoussemainen.Kolmen aineksen suklaajuustokakku
6–8 palaa
Ainekset
- 200 g taloussuklaata
- 3 kananmunaa (M-koko, huoneenlämpöisenä)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
Valmistusohje
Pingota leivinpaperi pieneen irtopohjavuokaan (halkaisija noin 18 senttiä). Voitele vuoan reunat.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti pienellä teholla mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja huoneenlämpöinen tuorejuusto keskenään. Kaada jäähtynyt suklaa tuorejuustoseokseen. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ota uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin jälkilämmölle vielä vartiksi.
Anna kakun jäähtyä ja nosta se sitten jääkaappiin.
Tuprauta kakun päälle halutessasi vähän tomusokeria. Tarjoa vaniljavaahdon tai -jäätelön kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

