Helpot broilerivartaat
Broilerivartaat ovat helppo grilliherkku. Pitkät ja kapeat broilerin sisäfileet kypsyvät hetkessä ja sopivat täydellisesti grillivartaisiin työnnettäviksi. Vartaat kruunaa itse tehty dippikastike.
Pitkät ja kapeat broilerin sisäfileet kypsyvät hetkessä ja sopivat täydellisesti grillivartaisiin työnnettäviksi. Kuva: Sanne KatainenHelpot broilerivartaat
3–4 annosta
Ainekset
- 1 rs (450 g) broilerin sisäfileitä
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ½ tl chilirouhetta
- 1 rkl rypsiöljyä
Dippikastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ dl korianteria silputtuna
- ½ dl seesamisiemeniä paahdettuina
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 tl limettimehua
Valmistusohje
Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja nosta kastike peitettynä jääkaappiin maustumaan.
Kuivaa broilerit talouspaperilla, sipaise fileiden pintaan rypsiöljyä ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Pujottele broilerifileet pituussuunnassa varrastikkuihin ja grillaa kypsiksi noin 5 minuuttia.
Tarjoa dippikastikkeen ja vaikkapa kasvispyttipannun tai salaatin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
