Kukkakaalivuoka
Kukkakaalivuoka on herkullinen ja helppo arkiruoka. Jauheliha ja mozzarellajuustoraaste tekevät siitä ruokaisamman.
Kypsennä kukkakaalivuoka vaihteeksi annosvuokiin ja ripottele lopuksi pinnalle tuoretta persiljaa. Kuva: Jaana KankaanpääKukkakaalivuoka
4–6 annosta
Ainekset
- noin kilo kukkakaalia
- vettä, suolaa
- 300 g kananpojanjauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 sipulinvartta
- 2 rkl voita
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 2 munaa
- 3 1/2 dl maitoa
Kuorruttamiseen
2 dl mozzarellaraastetta
Paloittele kukkakaali ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kiehumaan 5 minuutiksi. Valuta.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Mausta seos. Sekoita kukkakaali ja jauhelihaseos keskenään voidellussa uunivuoassa. Kaada päälle muna-maitoseos ja tasoita ruuan pintaa.
Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripota vuoan pinnalle juustoraaste ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata kananpojanjauhelihan 150 grammalla palvikinkkua. Leikkaa tällöin kinkku pieniksi kuutioiksi ja paista sipulin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
