Sopivan tulinen tomaattikeitto lämmittää pakkaspäivinä
Tomaatti, chili ja kookoskerma ovat pettämätön yhdistelmä tässä ihanan lämmittävässä keitossa.
Tomaattikeiton voit tarjota yhtä hyvin vaikka juhla-aterian alkuruokana. Katkarapujen tilalla voit käyttää esimerkiksi leipäkrutonkeja tai savulohta. Kuva: Lari LievonenTämän keiton voit tarjota yhtä hyvin vaikka juhla-aterian alkuruokana. Katkarapujen tilalla voit käyttää esimerkiksi leipäkrutonkeja tai savulohta.
Lämpimän tulinen tomaattikeitto
4 hengelle
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- puolikas tuore chilipaprika
- 500 g purkki tomaattimurskaa
- 7 dl tomaattimehua
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 purkkia (á 400 ml) kookoskermaa
- 4 dl kasvislientä
- 0,5 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl suolaa
- 4–8 rkl suurustetta (esim. Maizena)
- tilliä
- noin 200 g pakastekatkarapuja
- kasvisöljyä
Valmistusohje: Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää pilkottu chilipaprika.
Lisää tomaattimurska ja tomaattimehu kattilaan sipulin sekaan, samoin suola, ja mustapippuri, kasvisliemi ja tomaattipyree. Keitä seosta muutamia minuutteja.
Lisää joukkoon vielä kookoskerma. Ripottele sekaan Maizena-suurustetta ja sekoita. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sulatetut katkaravut. Kiehauta muutama minuutti. Lisää päälle tillisilppu. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
