Mausteinen lammaspata

Kuivatut hedelmät ja pohjoisafrikkalainen mausteseos antavat lammaspadalle uusia makuja.
Kuivatut hedelmät ja pohjoisafrikkalainen mausteseos tekevät lammaspadasta uudenlaisen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausteinen lammaspata

8 annosta

Ainekset

  • noin 1 ½ kg luutonta lampaan- tai karitsanpaistia
  • 250 g kuivattuja hedelmiä (esimerkiksi aprikooseja, viikunoita ja rusinoita)
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 150 g selleriä
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 2 tl suolaa
  • 2 kanelitankoa
  • (ja/tai garam masalaa)
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa

Päälle

  • 1 dl mantelilastuja paahdettuna

Valmistusohje

Jos paisti on pakastettua, ota se jääkaappiin sulamaan vuorokaudeksi ja huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanlaittoa. Kuivaa pinta talouspaperilla ja puhdista paisti kalvoista ja rasvasta. Leikkaa liha kuutioiksi (3 x 3 cm) ja kumoa tilavaan valurautapataan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele kuivatut hedelmät siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä ja kumoa pataan.

Kuori ja paloittele sipulit, porkkanat ja selleri. Siirrä ne pataan ja sekoita joukkoon fondi, etikka ja mausteet. Kumoa säilyketomaatit pataan ja kääntele kaikki aineet hyvin sekaisin.

Kypsennä kannen alla 125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Pöyhi tunnin välein ja lisää tarvittaessa vettä tai lihalientä. Tarkista lopuksi maku ja lisää halutessasi mausteita.

Tarjoa lisänä couscousia. Ripottele annosten pinnalle mantelilastut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki

Ras el hanout on mieto marokkolainen mausteseos, jolla saat näppärästi ruokaan pohjoisafrikkalaista säväystä. Kanelin, kurkuman, muskotin, inkiväärin, korianterin ja monen muun mausteen lisäksi seos sisältää myös ruusun terälehtiä.