Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Parsakaalisosekeitto

Parsakaali eli broccoli on nopeasti kypsyvä kasvis kauniin vihreän sosekeiton raaka-aineeksi. Keiton voi nauttia alkukeittona tai isompana annoksena myös pääruokana. Sitruunaöljy tuo lisämakua keittoannokseen. Ruokaisuutta lisää keitetty kananmuna. Parsakaali on hyvin ravintorikas, sillä se sisältää erityisen paljon A- ja C-vitamiinia, foolihappoja, kaliumia sekä ravintokuituja. Hyvän parsakaalin kukinnot ovat nupussa, ja sen väri on tummanvihreä. Kukkanuput avautuvat huoneenlämmössä, joten parsakaali kannattaa säilyttää viileässä.
Aterian aluksi nautiskellaan lempeästä parsakaalisosekeitosta.
Aterian aluksi nautiskellaan lempeästä parsakaalisosekeitosta. Kuva: Jaana Kankaanpää

Parsakaalisosekeitto

8 annosta

Ainekset

  • 2 (noin 500 g) parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 10 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1/4 pkt (à 250 g) mustapippuri koskenlaskijaa

Lisäksi

  • sitruunaöljyä
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Huuhtele ja paloittele parsakaalit. Kuori ja pilko sipulit. Laita sipulit ja parsakaalin pilkottu varsiosa kattilaan kiehuvaan veteen. Murenna joukkoon liemikuutiot. Keitä 5 minuuttia ja lisää loppu parsakaali. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää keittoon sulatejuusto paloina. Soseuta keitto tasaiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää keittoannoksen päälle munanpuolikas. Valuta vielä pinnalle teelusikallinen mausteöljyä. Valmiin sitruunaöljyn tilalle voi maustaa itse rypsiöljyä sitruunamehulla. Pieni ripaus suolaa ja sokeria on hyvä makulisä sitruunaöljyyn. Rouhi vielä keittoannoksen pinnalle mustapippuria.