Parsakaalisosekeitto
Parsakaali eli broccoli on nopeasti kypsyvä kasvis kauniin vihreän sosekeiton raaka-aineeksi. Keiton voi nauttia alkukeittona tai isompana annoksena myös pääruokana. Sitruunaöljy tuo lisämakua keittoannokseen. Ruokaisuutta lisää keitetty kananmuna. Parsakaali on hyvin ravintorikas, sillä se sisältää erityisen paljon A- ja C-vitamiinia, foolihappoja, kaliumia sekä ravintokuituja. Hyvän parsakaalin kukinnot ovat nupussa, ja sen väri on tummanvihreä. Kukkanuput avautuvat huoneenlämmössä, joten parsakaali kannattaa säilyttää viileässä.
Parsakaalisosekeitto
8 annosta
Ainekset
- 2 (noin 500 g) parsakaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 10 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1/4 pkt (à 250 g) mustapippuri koskenlaskijaa
Lisäksi
- sitruunaöljyä
- 4 keitettyä kananmunaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Huuhtele ja paloittele parsakaalit. Kuori ja pilko sipulit. Laita sipulit ja parsakaalin pilkottu varsiosa kattilaan kiehuvaan veteen. Murenna joukkoon liemikuutiot. Keitä 5 minuuttia ja lisää loppu parsakaali. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää keittoon sulatejuusto paloina. Soseuta keitto tasaiseksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää keittoannoksen päälle munanpuolikas. Valuta vielä pinnalle teelusikallinen mausteöljyä. Valmiin sitruunaöljyn tilalle voi maustaa itse rypsiöljyä sitruunamehulla. Pieni ripaus suolaa ja sokeria on hyvä makulisä sitruunaöljyyn. Rouhi vielä keittoannoksen pinnalle mustapippuria.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Osa hupenevista Itämeren silakoista joutui punaiselle listalle WWF:n kalaoppaassa – "Hälyttävä merkki"
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Suomalainen luomusinihomejuusto palkittiin kilpailun parhaana – raati kuvaili herkkua aromikkaaksi ja juuri sopivan murenevaksi
- Pikaruokaravintoloiden puhtautta selvitettiin Suomessa – yleiskuva hyvä, mutta joukossa myös hälyttäviä löytöjä
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan