Nyt voit äänestää vuoden lähiruokatekoa – mikä näistä kuudesta ansaitsee mielestäsi palkinnon?
Vuoden lähiruokateko 2024 -yleisöäänestys on alkanut. Äänestys jatkuu 17.3. saakka.Vuoden lähiruokatekoa etsitään jälleen. Yleisöäänestys on käynnistynyt Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla, ja omaa suosikkiaan voi äänestää 17.3. saakka.
Mukana on kuusi palkintoraadin valitsemaa ehdokasta, joista voittaja kruunataan messuilla torstaina 21.3. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa palkitaan sekä raadin valitsema palkinnonsaaja että yleisöäänestyksen voittaja.
Alta näet vuoden lähiruokateko -yleisöäänestysehdokkaat messujärjestäjien kuvailemina.
Heinolan Heila lähiruokatori on elämyksellinen lähiruuan ostos- ja taukopaikka, joka tarjoaa aitoja makuja sekä mutkatonta tunnelmaa. Heilassa lähiruoka ei ole lisäarvo vaan itsestäänselvyys. Saman katon alta löytyvät lähiruokaan painottuva kahvila-ravintola, leipomo, viinitila sekä pienpanimomyymälä.
Ketomo Food Oy on uusi kotimainen lähiruokajäätelöbrändi Pohjois-Suomesta. Tuotteet valmistetaan Lapinlehmän tilamaidosta ilman valkoista sokeria ja lisäaineita. Brändin missiona on tuoda lähiruoka kaikkien saataville ja edistää puhtaan kotimaisen lähiruoan ja tuottajien asemaa Suomessa.
Ravintolamestarit/Puijon Torniravintola luottaa paikallisiin raaka-aineisiin ja elää vahvasti sesongin ja saatavuuden mukaan. Torniravintolan toiminnan keskiössä ovat paikalliset tuottajat ja -raaka-aineet. Tavoitteena on, että ravintolaan tulevien raaka-aineiden tuottajat näkyvät Puijon tornista. Ravintolan ylpeys on lähituottajien tuotteista koottu lähiruokapöytä.
Saloniemen Juustola kasvattaa Suomen omaa alkuperäiskarjaa, nautoja ja vuohia. Näistä saadut raaka-aineet Juustola jatkojalostaa luomutuotteiksi: maidot jalostetaan juustolassa moninaisiksi eri tuotteiksi, rasvat kosmetiikaksi ja lihat myydään tilapuodin verkkokaupan kautta sekä osa suoraan ravintoloihin.
Toinen Leipä Leipomo on haminalainen hapanjuurileipomo, jonka toiminta perustuu paikallisten maatiaisviljojen hyödyntämiseen ja yhteistyöhön viljelijöiden, mylläreiden ja muiden lähiruokatuottajien kanssa. Leipomo käyttää uusiutuvaa energiaa eikä siellä synny ruokahävikkiä, koska kaikki tuotteet tehdään tilauksesta.
Vemo’s lähituotepuoti on Vehmaalla 2021 perustettu yritys, joka myy lähiruokaa ja käsintehtyjä tuotteita Varsinais-Suomen alueella. Vemo’s lähituotepuoti tuo lähiruokaa suoraan tiloilta ja tuottajilta kuluttajalle. Vemo’sin koko toiminta perustuu lähiruokaan, luomuruokaan ja lähellä tuotettuihin tuotteisiin.
Lähiruokateko-palkinnon sai viime vuonna Jyväs-Hamppu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






