Tee makumatka Kreikkaan näillä pitaleivillä

Pitaleivät valmistuvat nopeasti ja ovat helppo kuljettaa evääksi töihin tai vapaapäivien matkoille.
Kreikkalaiset lihapullapitaleivät
2 annosta
- Ainekset
- Helpot lihapyörykät
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 1 ps (52 g) sipulikeittoaineksia
- ½ dl korppujauhoja
- 1 tlk (2 dl) kermaviiliä
- 1 kananmuna
- Lisäksi
- 2 pitaleipää
- 1–2 tomaattia
- 50 g halloumi- tai salaattijuustoa
- punasipulia viipaloituna
- mustia oliiveja
- rucolaa tai tuoretta oreganoa
- Kastike
- 150 g kurkkua
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- ½ tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Tee ensin lihapullat. Kumoa sipulikeittoainekset kulhoon. Sekoita joukkoon korppujauhot ja kermaviili. Anna seoksen turvota vähän aikaa. Sekoita joukkoon jauheliha ja muna.
Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja nostele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Käytä osa pyöryköistä pitaleivän täytteenä, esimerkiksi 3–4 pitaleipää kohden. Pakasta ylimääräiset pyörykät.
Tee kastike. Pese kurkku ja raasta se karkealla terällä. Pane raaste siivilään, ripottele päälle suolaa ja jätä maustumaan 10 minuutiksi. Purista neste raasteesta mahdollisimman tarkasti pois. Kumoa raaste kulhoon. Sekoita joukkoon muut aineet. Tarkista maku.
Kostuta pitaleivät kevyesti vedellä ja kuumenna ne paahtimessa tai mikrossa. Viillä pitaleipiin ”taskut” ja lisää täytteet.
Vinkki! Voit korvata itse tehdyt lihapullat valmiilla liha-, kala- tai kasvispyöryköillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Mummolan omenapiirakka
- Aarre | Puolukkapiirakka on klassinen syysherkku
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä