Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kasvispasta yhdessä kattilassa

Pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan tässä se kypsyy muiden ainesten kanssa herkulliseksi padaksi, johon voimaa tuovat ruusukaalit, herkkusienet ja pavut.
Kun pasta ja kastike kypsyvät suloisessa sopusoinnussa samanaikaisesti kattilassa, myös maku ehtii syventyä.
Kun pasta ja kastike kypsyvät suloisessa sopusoinnussa samanaikaisesti kattilassa, myös maku ehtii syventyä. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kasvispasta yhdessä kattilassa

4 annosta

Ainekset

  • 300 g kuviopastaa (esimerkiksi penne rigate)
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • noin 4 dl kasvislientä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼–½ tl cayennenpippuria tai chiliä
  • 250 g ruusukaaleja
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä
  • 250 g pitkiä vihreitä papuja (pakaste)
  • (1 dl parmesaanilastuja)

Valmistusohje

Kumoa raaka pasta laakeaan korkealaitaiseen paistokasariin tai isoon kattilaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita keskenään tomaattimurska, kasvisliemi, valkosipulimurska ja mausteet. Kaada neste kasariin.

Huuhtele ruusukaalit, leikkaa kannat pois ja halkaise kaalit. Isommat voit leikata neljäksi lohkoksi. Viipaloi herkkusienet ja kumoa kaalien kanssa kasariin. Lisää joukkoon jäiset pavut ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä, kunnes pasta on kypsää eli noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä ja lisää kasvislientä, jos nesteen määrä tuntuu liian vähäiseltä.

Ripottele halutessasi annosten pintaan parmesaanilastuja.