Superhelppo pasta pekonista ja herneistä – kokeile jo tänään
Rapea pekoni, hehkeät herneet ja mustaleimaemmentaali rikastavat kermaista pastakastiketta.Herne-pekonipasta
4 annosta
- Ainekset
- 6 dl kuviopastaa
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2–3 rkl ruokaöljyä
- 2 dl herneitä
- 2½ dl (ruoka)kermaa
- noin 1 dl basilikaa silputtuna
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
Valmistusohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi. Kumoa pekonisilppu talouspaperin päälle valumaan.
Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla.
Lisää kerma ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon herneet ja pekonisilppu. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Sekoita kastike keitetyn, valutetun pastan joukkoon.
Ripottele annoksiin juustoraastetta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


