
Ikea lupaa lihattoman pyörykän olevan samanlainen kuin lihapullan, mutta eihän se ole
Muusi ja kermakastike ovat kuitenkin täsmälleen samat kaikissa annoksissa eli lehmiä tarvitaan.Ikean lihapullat ovat käsite, jonka perässä on menty monesti täyttämään vatsa ja tekemään heräteostoksia. Niitä on nautittu muusilla tai ranskalaisilla, kermakastikkeen ja puolukkahillon kanssa.
Ajat muuttuvat, ja palleroitakin saa nykyisin kolmena versiona: perinteisinä lihapullina sekä kasvis- ja lihattomina pyöryköinä, lihalliset hitusen muita kalliimpia. Halvimpien kasvispullien aineksia ovat kikherne, vihreä herne, porkkana, paprika, maissi, lehtikaali, herneproteiini ja sipuli, lihattomien runkona herneproteiini ja jatkona peruna, sidosaineet, sipuli, kauralese, omena ja sienitiiviste.
Ikea mainostaa ravintolassaan, että kasvipohjainen ruoka on kestävämpää maapallolle ja kasviproteiinipyöryköiden ilmastojalanjälki vain neljä prosenttia lihapullista. Niissä on silti ”sama mahtava maku ja rakenne” kuin lihapullissa.
Oliko? Maistoin, ja eihän se rakenne ja maku nyt ihan sama ole. Lihan kyllä tuntee ja maistaa. Eivät lihattomatkaan mauttomia ole, mutta lihaversio vie voiton maussa ja napakkuudessa.
Maitoon tehty muusi ja suomalaiseen kermaan tehty kastike ovat molemmissa annoksissa samat eli lehmiä on tarvittu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





