Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua

Kuusukkeet kypsennetään valkoviini-kermaliemessä ja niissä kuhan ja lohen maut tukevat toisiaan.
Piparjuurikastike on mahtava makupari kahden kalan ruusukkeille, joissa kuhan ja lohen maut sopivat hyvin yhteen.
Piparjuurikastike on mahtava makupari kahden kalan ruusukkeille, joissa kuhan ja lohen maut sopivat hyvin yhteen. Kuva: Sanne Katainen

Lämmin piparjuurikastike antaa kalarullille kivasti ryhtiä ja potkua.

Kahden kalan ruusukkeet ja lämmin piparjuurikastike

4 annosta

  • Ainekset
  • 3 (500 g) kuhafileetä
  • 200 g lohifileen paksua osaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl ruokakermaa
  • Lämmin piparjuurikastike
  • 3 dl vettä
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 kalaliemikuutio tai 1 rkl kalafondia
  • 2 rkl vaaleaa kastikesuurusta (esim. Maizena)
  • 1 rkl piparjuuritahnaa tai -raastetta
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus sokeria
  • (suolaa)

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Taputtele kuhafileet tarvittaessa kuiviksi. Poista Y-leikkauksella fileen keskellä oleva ruotorivi pois. Leikkaa filee pitkittäin kahteen osaan, vatsa- ja selkälihaan. Leikkaa selkäliha vaakasuunnassa kahteen ohuempaan palaan. Ripottele paloille puolet suolasta.

Leikkaa lohifilee yhdeksäksi ohueksi viipaleeksi. Nosta lohiviipaleet kuhapalojen päälle ja ripottele pinnalle loppu suola, valkopippuri sekä tilli. Kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla. Nosta rullat voideltuun uunivuokaan vieri viereen. Lisää vuokaan viini ja kerma. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jos liemi ei peitä kaloja, niin valele niitä muutama kerta liemellä kypsennyksen aikana.

Kalojen kypsyessä valmista kastike. Mittaa kattilaan vesi, kerma ja murusteltu liemikuutio tai fondi. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Ripottele kiehuvaan nesteeseen suuruste. Sekoita.

Mausta kastike piparjuurella, tillillä, valkopippurilla ja ripauksella sokeria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa piparjuurta ja suolaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa kalaruusukkeet ja lämmin piparjuurikastike heti, tai pidä tarvittaessa lämpimänä.

Vinkki: Piparjuuri on voimakas maustaja, ja lopullinen maku riippuu siitä, käytätkö tahnaa vai tuoretta raastetta. Tarkista kastikkeen maku ennen tarjoamista ja lisää piparjuurta tarvittaessa.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.