Vanhakin voi syödä hyvin
Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät kevään aikana Syö hyvää -tapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtumissa neuvotaan, miten ikäihminen voi koostaa helposti maukkaan ja terveellisen ruokavalion.Vanhojen ihmisten ruokalautasella pitää olla väriä, makua ja riittävästi proteiinia mutta kohtuullisesti suolaa. Kovat rasvat kannattaa vaihtaa pehmeisiin ja D-vitamiinilisä ottaa purkista, muistuttaa Maa- ja kotitalousnaiset.
Järjestö kannustaa vanhuksia käyttämään valmisruokia tai ateriapalveluita, jos tarmo ei riitä ruuanlaittoon. Näin varmistetaan, että ruokavalio pysyy monipuolisena. Aterioiden välillä on syytä nauttia välipaloja, kuten hedelmiä tai rahkaa.
Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät maalis–toukokuussa vanhuksille suunnattuja Syö hyvää -tapahtumia ympäri maata. Tapahtumissa neuvoja terveellisiin mutta helppoihin ruokavalintoihin, tutustutaan ravitsemussuosituksiin ja terveyttä tukevaan ruokavalioon. Järjestö muistuttaa, ettei ole yhtä oikeaa terveellistä ruokavaliota vaan jokaiselle löytyy tapa syödä hyvin.
Syö hyvää -tapahtumaan sisältyy lyhyt ruoka-asiantuntijan pitämä alustus sekä havaintopisteitä.
Aineistoa eri ikäryhmien ravitsemuksesta
Syö hyvää -tapahtumat maakunnittain
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

