”Työ suomalaisen ruuan puolesta hakee vertaistaan” ‒ Gastronomien Seura palkitsi ravintoloitsijat harvinaisella ansiomerkillä
Helsingin Katajanokalla toimivan ravintola Nokan ravintolapäällikkö Terhi Vitikka ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho saivat ansiohaarukan, joka on jaettu viimeksi 15 vuotta sitten.
Terhi Vitikka ja Ari Ruoho saavat kiitosta periksiantamattomasta työstä suomalaisten pientuottajien eteen. Kuva: Teemu Mäkelä”Ari Ruohon ja Terhi Vitikan johtaman ravintola Nokan toimintamalli on maailman mittakaavassakin uniikki ja kiinnostava. Keittiö osallistuu ruokasesonkien ja parhaiden pientuottajien aarteiden hankintaan ja tarjoaa tyylikkäällä tavalla ateriakokonaisuuksia, joissa maistuu suomalaisen keittiön sielu”, Gastronomien Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski perustelee tunnustusta tiedotteessa.
Nokan viinibaari, elämysillallinen kokkikoulu Kokassa, Nokka Chef Table ja erilaiset tapahtumat pohjautuvat ravintolan konseptiin ja arvoihin.
Ravintolan henkilökunta vierailee tuottajien tiloilla ja tekee pientuottajia tunnetuksi hyvän ruuan ja juoman ystäville.
”Työ suomalaisen keittiön ja gastronomian puolesta hakee vertaistaan. Ruoho on rohkaissut suomalaisia käyttämään yhä enemmän riistaa ja villikalaa, innostanut ruuanlaiton pariin mainioillaan resepteillään ja opastanut päiväkotilapsia puhtaiden makujen äärelle”, Kiiski toteaa.
Ruoho sanoo toimivansa niin töissä kuin vapaa-aikana arvojensa ja Nokan ideologian mukaisesti. ”On ilo huomata, miten suomalainen puhdas ruoka on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan.”
Vitikka korostaa, että ravintolakokemus on enemmän kuin osiensa summa, ja ruuan ketju tiloilta, metsistä ja vesistä tunnelmalliseen ravintolapöytään sisältää monen ihmisen arvokkaan panoksen. ”Olemme toimineet sitoutuneen henkilökunnan kanssa pitkäjänteisesti kotimaisen ruuan parissa ja tunnustus työstämme tuntuu huikealta”, Vitikka kertoo
Suomen Gastronomisen Seuran ansiohaarukan harvoja haltijoita ovat aiemmin olleet esimerkiksi Eero Mäkelä, Tore Wretman, Mysi Lahtinen ja Anna-Maija Tanttu.
Lue myös:
Lautaselle päätyy koko eläin nokasta pyrstöön – ravintola Nokka luottaa pientuottajiin
Söin täällä: Kokin yllätys oli kylmä peruna Ravintola Nokassa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


