Maaleipä-haasteessa etsitään poikkeuksellisen leivän reseptiä – kaikki voivat ilmoittautua mukaan
Haaste kutsuu kotileipurit, leipomot, ravintolat, koulut ja yhteisöt mukaan kehittämään leipäreseptejä.Maaleipä-haasteessa etsitään uusia, ilmastoystävällisiä leipäreseptejä. Resepteissä ohjataan suosimaan monipuolisia ja ravinteikkaita raaka-aineita, kuten perinne- ja muinaisviljoja, kasviproteiineja, siemeniä, pähkinöitä, luonnonkasveja ja villiyrttejä.
Reseptejä kehittäviä suositellaan käyttämään ekologisia ja paikallisesti viljeltyjä aineksia. Lähiruoka siis korostuu haasteessa.
”Toivomme kisaan monenlaisia ja monen muotoisia leipiä, jotka tuovat esiin maamme leipäkulttuurin – ja leivänleipojien – moninaisuutta. Tuunaa vanhoja klassikoita, inspiroidu eri kulttuureista tai keksi jotain ihan uutta”, haasteen sivuilla rohkaistaan.
Reseptejä voi lähettää kilpailuun 1. syyskuuta klo 23.59 asti. Osallistujalta odotetaan reseptin lisäksi kuvaa sekä tarinaa leivästä. Palkinnot jaetaan 21. syyskuuta Teurastamon Kellohallissa Helsingissä.
Maaleipä-haasteen tavoitteena on vakiinnuttaa maaleipä-sana suomen kieleen kuvaamaan maata, merta ja meitä hoivaavia leipiä.
Haasteen järjestäjinä ovat nykytaiteen tilaajaorganisaatio Ihme Helsinki sekä lontoolainen Cooking Sections, joka tarkastelee järjestelmiä, jotka vaikuttavat maailmaan ruoan kautta.
Maaleipä-haaste on osa Climavore-projektia, jossa selvitetään, miten tulisi syödä ihmisten muuttaessa ilmastoa. Haasteen suunnittelussa on ollut mukana tutkijoita ja asiantuntijoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





