Raikas ja mausteinen sitruunakanapasta – helppo ja nopea resepti
Tässä reseptissä yhdistyvät mehevän kanan ja sitruksisen pastan harmonia, joka vie makunystyräsi matkalle auringon alle.
Tutun kanapastan mausteinen, sitruunainen ja täyteläinen versio löytää tiensä vatsan kautta sydämeen. Kuva: Sanne KatainenSitruuna ei ole varsinainen syöntihedelmä, mutta sen rooli keittiössä on tärkeä. Sitruunalla on makuja tehostava ja tasapainottava ominaisuus. Siksi sen sanotaankin olevan kokin kolmanneksi tärkein mauste heti suolan ja pippurin jälkeen.
Sitruunainen kanapasta
4 annosta
- Ainekset
- 1 rs (500 g) broilerin sisäfileitä (maustamaton)
- 2–3 rkl voita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl chilijauhetta
- 3 dl kanalientä
- ½ dl sitruunamehua + 1 tl kuoriraastetta
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- Lisäksi
- 1 dl parmesaanilastuja
- basilikaa silputtuna
Valmistusohje
Kuivaa sisäfileet talouspaperilla, paloittele ne ja paista kypsiksi voissa paistokasarissa. Kumoa kanapalat lautaselle odottamaan.
Kuori ja silppua sipulit. Lisää kasariin tarvittaessa vähän rasvaa ja kuullota sipulit. Kääntele joukkoon inkivääri, kurkuma, suola, pippurit ja chili.
Lisää kanaliemi, sitruunamehu, kuoriraaste ja hunaja. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kumoa mukaan broileripalat. Kuumenna ja tarkista maku.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike. Anna makujen tekeytyä muutama minuutti. Jaa ruoka annoslautasille. Viimeistele parmesaanilla ja basilikalla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
