Portugalilaiset leivokset eli Pastéis de Nata
Portugalilaisten Pastéis de Nata -leivosten herkullisuuden salaisuus on munankeltuaisilla saostettu vaniljainen kermakiisseli.
Portugalilaiset kermaleivokset syntyvät lehtevästä voitaikinasta ja vaniljakiisselistä. Kuva: Sanne KatainenPortugalilaiset leivokset eli Pastéis de Nata
12 kpl
Ainekset
- 1 (500 g) voitaikinalevy
Täyte
- 1 vaniljatanko
- 2 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- 1 kanelitanko
- 4 kananmunankeltuaista
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 tl sitruunankuorta
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Taikinan sulaessa valmista täyte. Halkaiset vaniljatanko ja raaputa siemenet pinnoitettuun kattilaan. Lisää myös raaputettu tanko sekä kaikki muut täytteen aineet. Lämmitä hitaasti koko ajan sekoittaen. Kun seos sakeutuu, nosta kattila pois levyltä. Poista vanilja- ja kanelitanko ja anna kiisselin jäähtyä.
Levitä taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 50 x 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Kääri kapeamman sivun puolelta rullaksi ja sivele sauma vedellä, niin se kiinnittyy. Leikkaa rulla 12 kiekoksi. Nosta taikinakiekot 12-koloisen muffinipellin koloihin siten, että kierrekuvio tulee vuoan pohjaa vasten. Painele taikina kostutetuin sormin tasaisesti kolon pohjaan ja seinämiin. Jaa täyte taikinakuppeihin.
Kypsennä Pastéis de Nata -leivonnaisia 250-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoista irrottamista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
