Täytetyt paprikat ovat arjen klassikkoruokaa – täytä ne vaihteeksi metsäsienillä, kauralla ja kikherneillä
Näiden paprikoiden täyte maustetaan currylla ja juustokuminalla. Tarjoile paprikat salaatin kanssa.Täytetyt paprikat
(4 annosta)
- Ainekset:
- 4 paprikaa
- 1 dl kaurasuurimoita (esim. Fazer ruokakaura)
- puolikas kasvisliemikuutio
- 150 g karva-, kangas- tai haaparouskuja tai muita metsäsieniä
- puolikas purjo (noin 150 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl curryjauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 0,5 tl chilirouhetta
- 1 tölkki kypsiä kikherneitä
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- noin 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje:
Huuhtele paprikat ja halkaise ne pituussuunnassa. Leikkaa kannat varovasti pois ja siisti paprikat siemenistä. Asettele paprikoiden puolikkaat uunivuokaan.
Keitä kaurasuurimot kasvisliemellä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jos keitinvettä jää yli, kaada se pois.
Ryöppää rouskut eli keitä niitä väljässä vedessä noin 10 minuuttia. Huuhtele sienet ryöppäämisen jälkeen kylmällä vedellä, puristele ylimääräinen vesi pois ja paloittele sienet. Jos käytät sellaisia metsäsieniä, joita ei tarvitse ryöpätä, puhdista sienet ja paloittele ne.
Pese purjo huolellisesti ja viipaloi se puolirenkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
Lisää paistokasariin öljyä ja mausteet. Paista mausteita öljyssä miedolla lämmöllä minuutti. Lisää silputtu purjo, sienet ja valkosipuli. Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele kylmän veden alla. Lisää kikherneet pannulle ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia. Lisää joukkoon kypsät kaurasuurimot, mustapippuria ja suolaa. Sekoita hyvin.
Lusikoi täyte paprikanpuolikkaisiin tasaisesti. Pirskottele paprikoille hieman oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Tarjoile runsaan salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


