Rakastetun janssoninkiusauksen salainen ainesosa paljastettiin: Lopputulos on täydellinen
Janssoninkiusaus on yksi ruotsalaisista joulupöytäherkuista. Siitä saa erityisen maistuvaan Viking Linen salaisella ainesosalla.Joulu näkyy ruotsinlaivoillakin vahvasti. Joulupöydät on jo katettu Viking Linelläkin, jolla joulubuffetteja on tarjolla 26. joulukuuta saakka.
Viking Linellä janssoninkiusaus on oleellinen osa joulubuffettia erityisesti ruotsalaismatkustajat mielessä. Janssoninkiusausta kannattaa toki valmistaa kotonakin joko jouluna tai joulun ulkopuolena. Tällöin kannattaa ottaa käyttöön salainen ainesosa, mätitahna.
Viking Linen buffet specialist Jukka Kavasto kertoo, että kiusaukseen tulee kermaa, johon sekoitetaan Kallen mätitahnaa, anjovista, perunaa ja paistettua sipulia.
”Tehdään siis perinteinen janssoninkiusaus, johon lisätään Kallen mätitahnaa”, Kavasto kertoo.
Yhteen vuoalliseen kiusausta käytetään yksi tuubillinen (190 grammaa) mätitahnaa.
”Sitä tulee joukkoon yllättävänkin paljon”, Kavasto toteaa.
Kun tekee kotona, pitää muistaa suolan määrä: Ei lisätä siis suolaa, niin kuin ei koskaan kyseistä laatikkoa valmistettaessa, ja käytetään vähemmän anjovislientä. Muuten voi käydä Kavaston mukaan hassusti.
Kun janssoninkiusaus paistuu hitaasti uunissa, ruskistuu kerma lähes karamellimaiseksi. Perunasta tulee erityisen pehmeää ja mätitahna tuo syvää makua ilman, että mätitahna itse maistuisi selkeästi kiusauksessa.
Täältä löydät MT:n reseptin janssoninkiusaukselle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







