Raparperi-kinuskikakku
Raparperi aloittaa leipojan kesäsesongin. Tässä ohjeessa raparperin varsista keitetään täytekakkuun kirpeän makea hillo.
Nyt juhlitaan raparperi-kinuskikakulla. Ruusunkukka on pelkistetyn tyylikäs juhlakakun koriste. Kuva: Jaana KankaanpääRaparperi-kinuskikakku
15–20 annosta
Pohja
- 5 munaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
- 1 1/2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 4 dl mansikoita
- 1 annos raparperihilloa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 3 dl vispikermaa
- (sokeria)
Suklaa-kinuskikuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 3-4 palaa tummaa suklaata
- 1 rkl voita
Koristeluun
- 4 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ruusunterälehtiä
- ruusunkukka
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon.
Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan.
Paista kakkua ensin 15 minuuttia 175 asteessa. Mikäli käytät pinnoitettua vuokaa, laske lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä noin 25 minuuttia. Tarkista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kerrokset vaniljamaidolla (kansilevy vain alapuolelta).
Viipaloi mansikat. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka sekä jäähtynyt rapaperihillo. Tarkista makeus.
Täytä kakku levittämällä kostutetulle pohjalle mansikkaviipaleita ja päälle rahkakerros. Nosta päälle toinen levy ja levitä loput mansikat pinnalle ja loppu rahkaseos.
Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa välillä sekoittaen hiljalleen 10–15 minuuttia.
Lisää suklaapalat ja kuumenna, kunnes suklaa sulaa.
Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy, kinuski on valmista. Lisää voi. Kaada kinuski kuumana hitaasti kakun päälle.
Pursota vatkattua, sokereilla maustettua kermavaahtoa kakun reunoille.
Taittele foliopala ruusun varteen suojaksi ja paina kukka koristeeksi kakun pintaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

