Näin leivot kääretortusta syksyisen version – tämä kahviherkku kätkee sisälleen karpaloita ja suloisenmakean yllätyksen
Karpalokääretorttu
20 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl perunajauhoja
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 200 g (3 1/2 dl) karpaloita
- 1 dl hillosokeria
- 1 dl kinuskikermaa
- 1 rasia (200 g) kinuskituorejuustoa
- 1 1/2 dl kinuskikermaa
Valmistusohje
Valmista ensin karpalotäyte. Soseuta marjat. Kuumenna sose ja lisää hillosokeri. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Vaahdota kinuskikerma. Sekoita vaahtoon tuorejuusto. Tarkista makeus.
Levitä marjahillo kääretorttupohjalle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Karpalohillon ja kerma-kinuskitäytteen voi myös kevyesti sekoittaa keskenään ja levittää sitten pohjalle. Kääri rullalle. Keitä loppu kinuskikerma kokoon kastikkeeksi ja lusikoi valmiin kääretorttuviipaleen päälle.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti