Näin leivot kääretortusta syksyisen version – tämä kahviherkku kätkee sisälleen karpaloita ja suloisenmakean yllätyksen

Kirpeä karpalo ja suloisenmakea kinuskitäyte maistuvat tässä kahviherkussa.
Karpalo ja kinuski loihtivat kääretortusta mainion syysmakean.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Karpalokääretorttu

20 annosta

  • Ainekset
  • Pohja
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte
  • 200 g (3 1/2 dl) karpaloita
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 dl kinuskikermaa
  • 1 rasia (200 g) kinuskituorejuustoa
  • 1 1/2 dl kinuskikermaa

Valmistusohje

Valmista ensin karpalotäyte. Soseuta marjat. Kuumenna sose ja lisää hillosokeri. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota kinuskikerma. Sekoita vaahtoon tuorejuusto. Tarkista makeus.

Levitä marjahillo kääretorttupohjalle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Karpalohillon ja kerma-kinuskitäytteen voi myös kevyesti sekoittaa keskenään ja levittää sitten pohjalle. Kääri rullalle. Keitä loppu kinuskikerma kokoon kastikkeeksi ja lusikoi valmiin kääretorttuviipaleen päälle.