Pikapulla
Kahvin kanssa on kiva saada jotain tuoretta hyvää. Silloin pikapulla on paikallaan. Uuni kuumenemaan, voi sulamaan ja leivonnainen on puolen tunnin päästä pöydässä. Voit hyvin vaihdella myös pullan mausteita ja päällyksiä, jolloin makuelämys on jälleen erilainen.Pikapulla
noin 10 palaa
Ainekset
- 100 g voita
- 1 prk (2 dl) kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- Pinnalle
- 1 rkl mantelilastuja
- 1 rkl raesokeria
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon kermaviili, muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
Kaada taikina voideltuun tasapohjaiseen (halkaisija noin 20 cm) vuokaan ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle manteleita ja raesokeria. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

