Jauhelihamuffinit
Suolaiset jauhelihamuffinit saavat ruokaisan lisän säilykepunajuurista tai sinihomejuustosta. Tarjoa kypsennetyt muffinit perunamuusin kanssa.
Reilu ruokalusikallinen sinihome-persiljaseosta riittää jauhelihamuffinin täytteeksi. Kuva: Jaana KankaanpääJauhelihamuffinit
12 kpl
Ainekset
- 400 g jauhelihaa
- 1/2 dl korppujauhoja
- 2 dl lihalientä tai valmista ruskeaa kastiketta
- 1 muna
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
Lindströmintäyte
- 1 dl (1–2 kpl) etikkapunajuurikuutioita tai -raastetta
- 3 rkl kapriksia
Juustotäyte
- 1/2 pussia (à 150 g) sinihomejuustomurua
- 3 rkl persiljasilppua
- 2 rkl lusikoitavaa sulatejuustoa
Valmistusohje
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna turvota noin 15 minuuttia. Laita muffinipellin koloihin leivinpaperista suikaleet ristikkäin. Niiden avulla muffinit on helppo nostaa kypsinä pois. Painele taikina vuokiin ja tee keskelle kuoppa.
Raasta tai kuutioi etikkapunajuuri. Hienonna kaprikset ja sekoita raasteen kanssa. Sekoita toisen täytteen ainekset keskenään. Lusikoi täytteet jauhelihan päälle. Kummastakin täytteestä riittää kuuteen. Jos haluat tehdä vain jompaakumpaa, niin valmista sitä täytettä kaksinkertainen annos.
Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa perunamuusin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
