Tällä reseptillä liha-makaronilaatikosta voi tulla lasten supersuosikki
Kun liha-makaronilaatikon valmistaakin pätkäspagetista ja ilman sipulia, saa tekijä varmat kiitokset lapsilta.
Lempeästi maustettu liha-makaronilaatikko on erityisesti lasten ikisuosikki. Kun teet kerralla ison satsin, siitä riittää isollekin porukalle tai pakastettavaksi. Kuva: Sanne KatainenLempeä liha-spagettilaatikko
- 8 annosta
- Ainekset
- 800 g jauhelihaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- ¾ dl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 lihaliemikuutio
- ½ tl mustapippuria
- 1½ l vettä
- 350 g pätkäspagettia
- 250 g sulatejuustoa (Valio Koskenlaskija)
- ½ rs (125 g) kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä isossa kattilassa. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree ja mausta seos suolalla, lihaliemikuutiolla ja mustapippurilla.
Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää pätkäspagetti ja anna kiehua viitisen minuuttia.
Lohko sulatejuusto pienimmiksi paloiksi ja liuota ne seokseen. Kaada spagetti-jauhelihaseos yhteen isoon tai pariin pienempään voideltuun uunivuokaan.
Painele paloitellut tomaatit tasaisesti pintaan.
Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
