Suomi-palkinnon saaja: Luonto päihittää tuontisalaatit
Keittiömestari Sami Tallbergin mielestä ei ole mitään järkeä käyttää tehoviljeltyjä tuontisalaatteja ja -yrttejä, kun Suomen luonto on täynnä maukkaampia vaihtoehtoja.”On ihan hullua, että jengi ostaa ulkomailta rekassa lähetettyjä tehoviljeltyjä yrttejä ja salaatteja”, keittiömestari Sami Tallberg sanoo.
”Meidän luonto on vapusta elokuuhun niin täynnä kaikkea, että ei ole mitään järkeä käyttää suojakaasuun ja kelmuun pakattuja tuotteita, jotka on viljelty jossain Hollannissa tai Italiassa.”
Luonnon antimia voi Tallbergin mukaan pakastaa, säilöä etikkaan tai liottaa alkoholiin. Sesongin kasviksi hän nimeää kallioimarteen, jota voi kaivaa lumen alta. Juurakko maistuu kuivattuna lakritsilta.
”Kallioimarretta voi käyttää fenkolin ja aniksen tavoin ihan mihin vain.”
Tallberg on löytänyt Suomen luonnosta yli 70 villikasvia, joita hän pitää erinomaisina raaka-aineina.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

