Leipäsalaatti
Kuivahtaneesta maalaisleivästä saa hyvän lisän salaattiin, kun repii sen paloiksi ja kostuttaa vesi-viinietikkaseoksella. Toinen tapa olisi paahtaa leipäkuutiot voissa tai öljyssä.
Kuivaa leipää voi joko paahtaa pannulla salaattiin tai päinvastoin kostuttaa meheväksi osaksi ruokaisaa salaattia.Leipäsalaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl vettä
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- ½ dl sokeria
- 4 reilua viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
- noin 3 dl vettä
- 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
- 200 g kirsikkatomaatteja
- ½ kurkkua
- pala (noin 150 g) leipäjuustoa
- noin 1 dl oliiveja
- 1 dl lehtipersiljaa
- 2 rkl hyvää öljyä
- ripaus suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Kaada sipuliviipaleet mukaan kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Jäähdytä ja anna tekeytyä mieluiten yön yli.
Revi leivät haarukkapaloiksi. Kaada päälle vesi ja viinietikka. Anna pehmitä. Puristele leipä vedestä huolellisesti ja pane salaattikulhoon.
Lisää etikkaliemestä valutetut sipuliviipaleet, lohkotut tomaatit, kurkkuviipaleet, paloiteltu leipäjuusto, valutetut oliivit sekä silputtu lehtipersilja. Nostele ainekset sekaisin.
Kaada päälle öljy, ripottele mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita ja anna salaatin odottaa ruokailua jääkaapissa.
Vinkki!
Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät joukkoon kinkkusuikaleita, katkarapuja, säilykekalaa tai savulohta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
