Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
Värikkäät paprikat sekä appelsiini tekevät uunilohesta houkuttelevan pääruoan.Tällä kertaa kirjolohifilee saa makua appelsiinituorejuustosta sekä erivärisistä paprikoista. Myös kuhafilee sopii mainiosti tähän uunikalaan. Lisukkeeksi keitetään perunoita tai jasmiiniriisiä.
Appelsiinilohi
6 annosta
- Ainekset
- noin kilo kirjolohifileetä
- ½ rkl sitruunankuoriraastetta
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl valkopippuria
- ½ tl suolaa
- Kalan päälle
- 3 (noin 500 g) eriväristä paprikaa
- 1 rkl voita
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 prk (3,3 dl) ruokakermaa (10 %)
- ½ rasiaa (à 200 g) appelsiinituorejuustoa
Valmistusohje
Poista fileestä ruodot ja nahka. Leikkaa kalasta 6 annospalaa ja laita uunivuokaan.
Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta pinta raastimen hienolla terällä. Sivele kalan pinta sitruunamehulla, ripottele sitten pinnalle kuoriraaste, pippuri ja suola.
Kypsennä kalaa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat kuutioiksi. Kuullota kuutioita pannulla pari minuuttia rasvassa. Mausta paprikat suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja tuorejuusto. Anna kiehua pari minuuttia sekoitellen.
Kaada kastike kalan päälle. Kypsennä vielä uunin alaosassa kypsäksi, noin 20 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


