Suvipäivän kuppikakut
Kotimaisilla mansikoilla koristellut suven kuppikakut maistuvat koko perheellä. Jos teet pohjat edeltävänä päivänä, kostuta ne vaniljamaidolla ennen kuorrutteen lisäämistä.
Aromikkailla, kotimaisilla mansikoilla koristellut kuppikakut nautitaan luonnonhelmassa. Kuva: Jaana KankaanpääSuvipäivän kuppikakut
12 kpl
Pohja
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl raparperihilloketta
- 100 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
(Kostutus
- 1 1/2 dl maitoa
- 1 rkl vaniljasokeria)
Kuorrutus
- 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1/2 dl maitoa
Koristeeksi
- mansikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Yhdistä munasokerivaahtoon raparperihilloketta sekä jauhoseos. Jaa voideltuihin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ennen tarjoilua sekoita kuorrutteen ainekset ja pursota leivonnaisten päälle. Koristele lopuksi tuoreella mansikalla ja sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki
Jos teet pohjakakut tarjoilua edeltävänä päivänä, kostuta ne vaniljamaidolla ennen kuorrutteen lisäämistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
