Suvipäivän kuppikakut

Kotimaisilla mansikoilla koristellut suven kuppikakut maistuvat koko perheellä. Jos teet pohjat edeltävänä päivänä, kostuta ne vaniljamaidolla ennen kuorrutteen lisäämistä.
Aromikkailla, kotimaisilla mansikoilla koristellut kuppikakut nautitaan luonnonhelmassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suvipäivän kuppikakut

12 kpl

Pohja

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl raparperihilloketta
  • 100 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

(Kostutus

  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria)

Kuorrutus

  • 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 dl maitoa

Koristeeksi

  • mansikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä munasokerivaahtoon raparperihilloketta sekä jauhoseos. Jaa voideltuihin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ennen tarjoilua sekoita kuorrutteen ainekset ja pursota leivonnaisten päälle. Koristele lopuksi tuoreella mansikalla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki

Jos teet pohjakakut tarjoilua edeltävänä päivänä, kostuta ne vaniljamaidolla ennen kuorrutteen lisäämistä.