Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Simppeli salviapasta on yksinkertaisesti herkullista

Helppo salviapasta valmistuu nopeasti.
Salvia, sitruuna ja parmesaani - siinä pastan maukkaat kaverit.
Salvia, sitruuna ja parmesaani - siinä pastan maukkaat kaverit. Kuva: Suvi Elo

Salviapasta on helppo ruoka. Voissa kuullotetaan salviaa ja lisätään hiukan sitruunankuorta, jolloin ruokaan tulee vähän pähkinäinen maku. Salvia sekoitetaan pastan joukkoon ja nautitaan. Tähän jää vähän koukkuun!

Salviapasta

Neljä annosta

  • Ainekset
  • 300 g pastaa
  • 70 g voita
  • runsaasti salviaa
  • (2 valkosipulinkynttä)
  • puolikkaan sitruunan kuori
  • suolaa, mustapippuria
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (al denteksi eli niin, että siinä on vielä purutuntumaa).

Sulata voi paistinpannulla. Hienonna salvia voin joukkoon ja anna voin ruskistua hiukan. Voit myös lisätä kaksi kynttä valkosipulia pilkottuna.

Raasta sitruunankuori ja lisää kuoriraaste loppuvaiheessa pannulle. Valuta kypsä pasta ja sekoita se salviakastikkeeseen.

Mausta mustapippurilla ja tarjoa parmesaanin kanssa.