Simppeli salviapasta on yksinkertaisesti herkullista
Helppo salviapasta valmistuu nopeasti.

Salvia, sitruuna ja parmesaani - siinä pastan maukkaat kaverit. Kuva: Suvi Elo
Salviapasta on helppo ruoka. Voissa kuullotetaan salviaa ja lisätään hiukan sitruunankuorta, jolloin ruokaan tulee vähän pähkinäinen maku. Salvia sekoitetaan pastan joukkoon ja nautitaan. Tähän jää vähän koukkuun!
Salviapasta
Neljä annosta
- Ainekset
- 300 g pastaa
- 70 g voita
- runsaasti salviaa
- (2 valkosipulinkynttä)
- puolikkaan sitruunan kuori
- suolaa, mustapippuria
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (al denteksi eli niin, että siinä on vielä purutuntumaa).
Sulata voi paistinpannulla. Hienonna salvia voin joukkoon ja anna voin ruskistua hiukan. Voit myös lisätä kaksi kynttä valkosipulia pilkottuna.
Raasta sitruunankuori ja lisää kuoriraaste loppuvaiheessa pannulle. Valuta kypsä pasta ja sekoita se salviakastikkeeseen.
Mausta mustapippurilla ja tarjoa parmesaanin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Söin täällä: Nummelan Ismetissä pihvi ja lohi olivat perusmaistuvia, joskin melko yllätyksettömiä19.3.
- Rahkapiirakat16.2.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Hyödynnä pakasteperunat ‒ neljä helppoa arkireseptiä19.3.
- IT-alan uratykki Liisa Lindroth ei arvannut, mihin elämä vie ‒ nyt hän pyörittää huippukokkien arvostamaa puutarhaa19.3. Tilaajalle
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.2022