Murekevartaat
Mureketaikinasta voi vaihteeksi muotoilla vartaita puutikun ympärille. Niitä on kiva dipata raikkaaseen jugurttikastikkeeseen.
Dippaa murekevartaita jogurttikastikkeeseen. Paista lisäksi uunissa perunalohkoja ja kasta raikkaaseen kastikkeeseen. Kuva: Jaana KankaanpääMurekevartaat
12 kpl
Ainekset
- 1 prk kermaviiliä
- 1 pussi sipulikeittoaineksia
- 1 viipale paahtoleipää
- 600 g jauhelihaa
- 1 muna
- Täyte
- 1 prk salaattijuustokuutioita
- Jugurttikastike
- 3 dl maustamatonta jugurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl valkopippuria
- Lisäksi
- uuniperunalohkoja
Valmistusohje
Sekoita sipulikeittoainekset ja murennettu leipäviipale kermaviilin joukkoon. Anna turvota noin 15 minuuttia.
Lisää muna ja jauheliha. Muotoile taikinasta kostealla kädellä pötkö. Jaa se tasakokoisiin paloihin. Painele palat levyiksi kostutetulla kädellä. Murenna salaattijuustoa levyjen päälle. Nosta reunat yhteen, muotoile soikeiksi ja ummista. Työnnä tankoon lyhyt grillitikku kokonaisena tai pitkä tikku puolitettuna.
Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa vartaiden kanssa. Kypsennä lisäkkeeksi uunissa perunalohkoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
